Žampióny na topinkách Uvařeno 3 892x


Recept

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, dáme dusit na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a zakapeme citrónem.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s přiměřeným množstvím vody a dávkou vína, dobře provaříme a přidáme dušené žampióny.
  3. Pak odstraníme z plotny a vmícháme do husté směsi syrový žloutek.
  4. Z veky nakrájíme plátky, ze kterých opečeme topinky (v topinkovači na sucho nebo na troše rozehřátého oleje).
  5. Na připravené topinky namažeme žampiónovou směs a klademe na plech, posypeme jemně sekanou petrželovou natí a krátce zapečeme v troubě.

Další recepty na Žampióny na topinkách

Vyzkoušejte další podobné recepty na Žampióny na topinkách
Ingredience
  • 200 g veka (bílá)
  • 300 g žampióny
  • 50 g máslo
  • sůl
  • 1 vejce
  • 2 citrón
  • mletý pepř
  • petrželová nať
  • 1 lžíce mouka (hladká)
  • 30 g máslo
  • 1 lžíce bílé víno
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty