Prémiový obsah
★★★
5.5K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Lečo dobře prohřejeme a z vajec usmažíme volská oka Před volským okem a pokapáním tatrskou omáčkou můžeme
Na rozpálený olej vyklepneme opatrně vejce, aby nám nevytekl žloutek. Na silném ohni necháme asi 5 min
Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne. Poté z cibule na pánvi vytvoříme
list salátu, na něj maso, cibuli, plátek rajčete a volské oko připravené z vajec, omáčku dle chuti a přiklopíme
Vejce vyklepneme na rozpálený olej. Osolíme, opepříme a poklademe kousky rajčete. Necháme vejce na pánvi
Na rozpálený olej vyklepneme opatrně vejce, aby nám nevytekl žloutek. Na silném ohni necháme asi 5 min
Poté střed volského oka vyplňte meruňkovým Extra džemem