Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor odebereme lžicí
Brambory oloupeme, rozpůlíme a na řezu vyhloubíme jamku. Potřeme česnekem utřeným se solí a důlky naplníme
Na másle zpěníme cibulku a osmahneme houby, poté zalijeme vývarem. Do vývaru dáme brambory, houby a kmín
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na
Magická šumavská krajina očarovala mnohé umělce, od Šumavské borůvkové koláče Dokonalý životabudič Když
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky Tu navrstvíme na připravené topinky, posypeme strouhaným
pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátek chleba jako topinku Takto připravená volské oko klademe na topinku a posypeme
Sterilované zelí zcedíme a jemně pokrájíme. Mrkev, petržel a celer očistíme a jemně nastrouháme. Přidáme
Droždí rozmícháme se dvěma lžícemi cukru, přidáme několik lžic vlažného mléka a lžíci mouky, rozmícháme
Podmáslí zahřejeme, přidáme sůl, pepř a kmín. Vmícháme rozšlehaná vejce, máslo a přivedeme k varu. Za
Klasicky zaděláme kvásek (droždí, vlažné mléko, cukr) poté ho smícháme s ostatními surovinami. Propracujeme