Středomořské topinky Uvařeno 7 844x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Krajíčky chleba rozpůlíme, opečeme na sucho v topinkovači a rozložíme na plech.
  2. Na každou topinku dáme hromádku směsi, kterou připravíme takto: Mleté maso opražíme na olivovém oleji a až se "rozdrobí", přidáme nakrájený pórek a koření, dochutíme solí a pepřem a dusíme 15 minut.
  3. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do zhoustnutí.
  4. Na hromádku položíme kolečko Mozzarelly a kolečko rajčete.
  5. Vše posypeme nasekanou bazalkou a zapečeme 10 minut v rozehřáté troubě.
  6. Podáváme teplé se zeleninovým salátem a sklenkou dobrého suchého červeného vína.
Štítek
Ingredience
  • 7 krajíc staršího chleba
  • 300 g mleté vepřové maso
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce koření gyros
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 Mozzarella
  • 4 rajčátka cherry
  • hrst bazalka (nasekaná)
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty