Prémiový obsah ★★★ 10.3K čtenářů Přidat komentář

Slovenské topinky

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Slovenské topinky

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji na pánev rozškvařit.
  2. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené očištěné papriky a nakrájená rajčata a podusíme doměkka.
  3. Přidáme kolečka bratislavy, dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, paprikou a solí.
  4. Prohřátou směs navrstvíme na opečené topinky, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě, až se sýr rozpustí a zezlátne.
  • 4 plátek toastový chléb
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 2 paprika
  • 2 rajčata
  • 200 g točený salám
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika (pálivá)
  • sýr (strouhaný)

Proti hořkému chřestu

Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které poté osmahneme na pánvi (jako palačinky). Hotové lokše podáváme

Slovenská kapustnica
6.5K
janapozarova

Slovenská kapustnica

Na rozškvařené slanině si orestujeme cibulku, přidáme maso, klobásky a vše osmahneme krátce. Přilijeme

Slovenská nádivka
8K
1
Kuchař Berda
★★★

Slovenská nádivka

Cibuli a játra narkájíme na malé kousky a orestujeme na rozpáleném tuku. Necháme vychladnout, rohlíky

Slovenský guláš
7.6K
Kuchař Berda

Slovenský guláš

Na části sádla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme kostičky masa a osmahneme. Osolíme

Slovenské Pagáče
879
redakceTerka
★★★

Slovenské Pagáče

Všechny suroviny ž na sůl a kmín zpracujeme na těsto, které necháme odležet přes noc v lednici. Druhý

Slovenská kapustnice
4.4K
Redakce Recepty.eu

Slovenská kapustnice

Do velkého hrnce dáme uzená žebra, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme asi tři hodiny. Poté

Pravé slovenské halušky
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Pravé slovenské halušky

Brambory nastrouháme na křenovém struhadle/jinak je to ta část struhadla která jako ježek/můžeme přidat

Slovenské bramborové pirohy
10.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slovenské bramborové pirohy

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme

Slovenské bramborové placky
8.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Slovenské bramborové placky

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, poté je slijeme, rozšťoucháme, necháme vychladnout

Slovenská houbová omáčka
4.9K
Redakce Recepty.eu

Slovenská houbová omáčka

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji restovat na rozpálený olej v hrnci. Po chvíli přidáme očištěné

Slovenská pivovarská žebírka
5.7K
Redakce Recepty.eu

Slovenská pivovarská žebírka

Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Na tento základ vložíme žebírka, která opečeme ze všech

Slovenský skopový guláš
18.3K
Kuchař Berda
★★★

Slovenský skopový guláš

Vykostěné a očištěné maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. V hrnci na sádle a rozškvařené